Στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο ο Ομπάμα - Free Sunday
Στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο ο Ομπάμα

Στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο ο Ομπάμα

Ο κ. Παυλόπουλος συνόδευσε τον κ. Ομπάμα στην αίθουσα «Βυζαντινό» του Προεδρικού Μεγάρου, όπου βρίσκονται οι 130 προσκεκλημένοι.

2637329

Μετά τις καθιερωμένες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια στα ελληνικά ("Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ", και "Χρυσοπράσινο Φύλλο" του Μ. Θεοδωράκη) και δύο τραγούδια στα αγγλικά ("Imagine" και "Sound of Silence"). 

2637093

Στο δείπνο θα έχει γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ. 

Στο δείπνο παρακάθησαν 130 άτομα και σύμφωνα με το Πρωτόκολλο εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, καθώς και ο πρόεδρος της Ν.Δ. και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

2637102

Από υπουργούς παρευρέθησαν οι κ.κ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας.

Στο δείπνο παρέστη επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ και πρυτάνεις πανεπιστημίων.