Πέθανε ο Κωστής Στεφανόπουλος - Free Sunday
Πέθανε ο Κωστής Στεφανόπουλος

Πέθανε ο Κωστής Στεφανόπουλος

Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται: Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε  σήμερα 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 23.18’, στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HospitalCenter, όπου νοσηλευόταν από τις 17/11/2016,από επιπλοκές πνευμονίας.

Οι γιατροί είχαν διαπιστώσει ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως» και χαρακτήριζαν από το Σάββατο την κατάστασή του ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρημένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε, παρουσιάζοντας ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο εκλιπών, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα.

Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».