Κλειστές σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες και δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Free Sunday
Κλειστές σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες και δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κλειστές σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες και δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, οι δημόσιες υπηρεσίες καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία ως απάντηση «στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης ενάντια στα εργασιακά – κοινωνικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων», όπως αναφέρει η απόφαση του Γ.Σ. της συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011 μέχρι σήμερα μειώθηκαν κατά περίπου κατά 370.000 άτομα και συγκεκριμένα, από 936.000 στις 567.000 μαζί με τους ένστολους.

Η ΑΔΕΔΥ θέλει να καταδείξει τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσει τηνανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας της Παιδείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα εκφράζει την αντίθεση της στις νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2017 και στην «κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών».

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Η απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής.

ΑΠΟΦΑΣΗ Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συζήτησε, στη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου 2016, για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης ενάντια στα εργασιακά – κοινωνικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. 

Εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την υλοποίηση του μνημονίου και με το πρόσχημα τήρησης της συμφωνίας ξεπουλά ήδη σε τιμή ευκαιρίας τη δημόσια περιουσία στερώντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της Οικονομίας. Μετά το λιμάνι του Πειραιά – τα αεροδρόμια – του ΑΔΜΗΕ – της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σειρά παίρνουν η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές, κυβερνά τη χώρα κατ’ εντολή δανειστών – Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, αποδεχόμενη το ρόλο κυβερνήτη ενός προτεκτοράτου.

Η κατάρρευση των Νοσοκομείων λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης τους, η υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, συνολικά η μείωση του προσωπικού του Δημοσίου και η εξ αυτού υπολειτουργία των Υπηρεσιών του Δημοσίου οδηγούν στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Οι πληροφορίες για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και η εξ αυτής περαιτέρω μείωση των συντάξεων δικαιώνει τις εκτιμήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ότι η πρόβλεψη του νόμου για επανυπολογισμό τους νομοθετήθηκε για τη μείωση τους. Παράλληλα, κατά απαίτηση των δανειστών, η Κυβέρνηση αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και συζητά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Για τους λόγους αυτούς, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση Απεργίας την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.

Καλεί τα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα, τις οργανώσεις των επιστημόνων, επαγγελματιών και συνταξιούχων και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.

Στο πλαίσιο της απεργίας, το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί με αίτημα την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση» στο Δημόσιο.

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

«Το νέο σχέδιο νόμου είναι συνέχεια των προηγούμενων νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του Μητσοτάκη και του Μανιτάκη, του ν. 4093/2012 «περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του δημοσίου υπαλλήλου εντός κι εκτός υπηρεσίας» κ.ά. Είναι συνέχεια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4369/2016), που είχε θεσπίσει ένα σύστημα «αξιολόγησης δομών και δημοσίων υπαλλήλων» με βασικό κριτήριο τη «στοχοθεσία», τον βαθμό επίτευξης στόχων, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και το ξεζούμισμα των εργαζομένων στο Δημόσιο, τη σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό, αλλά και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ο νόμος Βερναρδάκη ορίζει επίσης την κλίμακα βαθμών για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από 0 - 100. Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από 0 - 24 θα αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, όπως και με το νόμο Μητσοτάκη με τις περίφημες οριζόντιες απολύσεις του 15%», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ.

«Εδώ έχει μια αξία να γνωρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι η συγκεκριμένη «αξιολόγηση» με  «στοχοθεσία», είναι πρόταση προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ των συμβιβασμένων 
συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Ο σημερινός νόμος για το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας» έρχεται να συμπληρώσει όλο το προηγούμενο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο,  επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη και την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο», καταλήγει η ανακοίνωση.