Νέα κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ για την εγκληματικότητα - Free Sunday
Νέα κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ για την εγκληματικότητα

Νέα κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ για την εγκληματικότητα

Νέα πολιτική αντιπαράθεση για τα ζητήματα ασφάλειας, ξέσπασε σήμερα με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου να τον συγχαρεί για τη σύλληψη του 29χρονου για τα τρομοδέματα.

Σχολιάζοντας την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για "την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανομία". Τελικά, τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;», 

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ότι «όταν η Ελληνική Αστυνομία αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, εργάζεται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, όταν αποτρέπεται βλέπουμε τα φαινόμενα στον δρόμο».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο λακωνικά, ορμώμενη και από τη σύλληψη ληστή που προκάλεσε εγκαύματα με σίδερο σε ηλικιωμένη, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. 

«Η σύλληψη του 29χρονου ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας. Η αποφυλάκιση του σκληρού ποινικού, που έκαψε με το σίδερο ηλικιωμένη γυναίκα είναι έργο της κυβέρνησης. Το λέμε απλά για να το καταλάβουν μέχρι και οι κύριοι Τσίπρας, Τόσκας και Τζανακόπουλος», σημείωσε σε σχετική της ανακοίνωση. 

Η κόντρα συνεχίστηκε με κυβερνητικές πηγές να καλούν τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει «την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία». 

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, «έργο της αστυνομίας, αλλά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών. Από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, των απαγωγέων του Λεμπιδάκη  και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια».

«Τα δε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά τη πολιτική αλλαγή του 2015 και η σύγκρισή τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα», συμπλήρωσαν οι ίδιοι κύκλοι. 

Συνεχίζοντας, κάλεσαν τον κ. Μητσοτάκη «πριν τα επόμενα συγχαρητήρια του στην αστυνομία, που θα έρθουν κι αυτά γρήγορα, να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Αυγενάκης, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς».