Φωτίου: Το 2017 δεν θα κοπούν επιδόματα - Free Sunday
Φωτίου: Το 2017 δεν θα κοπούν επιδόματα

Φωτίου: Το 2017 δεν θα κοπούν επιδόματα

Την κατάργηση της επιδότησης ενοικίου και της κάρτας σίτισης επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε σημερινή της συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Η κυρία Φωτίου είπε ότι τόσο η επιδότηση όσο και η κάρτα, ενσωματώνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, (ΚΕΑ) τα εισοδηματικά κριτήρια για το οποίο δεν θα αλλάξουν, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα.

«Κλείσαμε την δεύτερη αξιολόγηση επιτυχώς. Δεν απαιτείται κόψιμο επιδομάτων για το 2017, εκτός από συγκεκριμένα τα οποία επικαλύπτονται πλήρως από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Είμαστε ευτυχείς λοιπόν για αυτό», είπε η κυρία Φωτίου αφήνοντας με την προβολή της επιτυχούς διαπραγμάτευσης, μία σαφή αιχμή για την επικεφαλής του Υπουργείου Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, που δεν έχει κλείσει την αξιολόγηση στα εργασιακά.

Υπενθυμίζεται ότι την κάρτα σίτισης είχε παρουσιάσει η κυρία Φωτίου τον Ιούλιο του 2015 (φωτογραφία)

Το ΚΕΑ 

Το ΚΕΑ, που θα ισχύσει απο 1/1/2017, απευθύνεται σε πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και συνδέεται με μία σειρά από κοινωνικές παροχές και μέτρα επανένταξης στην αγορά εργασίας. 

Σε κάθε ενήλικο αντιστοιχεί ποσό 200 ευρώ τον μήνα που προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ αν υπάρχει σύζυγος και κατά 50 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.