Δεν τρώνε την ουρά, δεν βλέπουν την καμήλα... - Free Sunday
Δεν τρώνε την ουρά, δεν βλέπουν την καμήλα...

Δεν τρώνε την ουρά, δεν βλέπουν την καμήλα...

Δημόσια συνάντηση με τη συμμετοχή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τον ΟΑΣΑ και την ανάδοχο εταιρεία του ΑΣΣΚ, συγκαλεί αύριο Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι, το Υπουργείο Μεταφορών, «προκειμένου έστω και τώρα, η Αρχή να δηλώσει δημόσια εάν επιτρέπει την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης με τη διεύθυνση των πολιτών και τα υπόλοιπα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικά η «έξυπνη κάρτα», χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών.

Η σήυσκεψη εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες της για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταλογίζοντας την ευθύνη στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων «Η Αρχή μας απαγόρεψε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και τώρα δε λέει αλήθεια», σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νϊκος Μαυραγάνης, ο οποίος κατηγόρησε την Αρχή ότι δεν θέλει διάλογο.

Όμως η Αρχή σε ανακοίνωση της διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν απαγόρευσε αλλά επέτρεψε την έκδοσή τους διαδικτυακά.

«Η Αρχή, κατόπιν συστηματικής συνεργασίας με εκπροσώπους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. (ΟΑΣΑ), όπως άλλωστε προκύπτει από τις Γνωμοδοτήσεις υπ’ αρ.1/2017 και 4/2017, γνωμοδότησε θετικά επί της τελικώς υποβληθείσας γνωστοποίησης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου), αναφέρει στην ανακοίνωση της, στην οποία επικαλείται τη Σκέψη 4, σελ. 14 της Γνωμοδότησης 4/2017, σύμφωνα με την οποία «δεν προσκρούει στις θεμελιώδεις αρχές της προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Παράλληλα η Αρχή απέδωσε την ευθύνη για την κατάσταση στο Υπουργείο επισημαίνοντας ότι «η ίδια δεν δύναται να παρεμβαίνει στην υλοποίηση συστημάτων και στις επιχειρησιακές επιλογές, τα οποία εκφεύγουν του πεδίου αρμοδιοτήτων της».

Από την πλευρά του, ο ΟΟΣΑ, καταλόγισε στην Αρχή το μπλοκάρισμα της διαδικασίας.

«Ο ΟΑΣΑ οδηγήθηκε στον επανασχεδιασμό της διαδικασίας με ψευδωνυμοποίηση των προσωπικών δεδομένων της κάρτας και έκδοσής της με χρήση QRcode, χωρίς καταχώρηση προσωπικών στοιχείων σε υποσύστημα, αλλά με παραλαβή τους στα κατά τόπους εκδοτήρια», αναφέρει στην ανακοίνωση του.