Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Θα τελειώσετε με εκλογές με μία κάλπη και όχι δέκα - Free Sunday
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Θα τελειώσετε με εκλογές με μία κάλπη και όχι δέκα

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Θα τελειώσετε με εκλογές με μία κάλπη και όχι δέκα

«Σε μία δημοκρατία δεν μπορείτε να «τελειώσετε» τους πολιτικούς σας αντιπάλους, όσο κι αν το θέλετε. Εσείς κύριε Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκινώντας την ομιλία του, καλώντας τους βουλευτές να δουν τη μεγάλη εικόνα, είπε ότι «η σημερινή συζήτηση δεν γίνεται σε έναν χρόνο πολιτικά ουδέτερο. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία. Το κεκτημένο της σταθερότητας στη νοτιοανατολική μεσόγειο βρίσκεται σε αμφισβήτηση».

«Η κυβέρνηση πριν από δύο μήνες πανηγύριζε για την επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα. Στην Κύπρο αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τα Σκόπια με λανθασμένο τρόπο», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Φθάσατε στο σημείο να χαρακτηρίζετε ως ακροδεξιους τους πολίτες που διαδήλωσαν γιατί απλά δεν σας εμπιστεύονται. Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες συγκυρίες η χώρα μας θα μπορούσε να λειτουργεί ως ένας πραγματικός πυλώνας σταθερότητας. Εάν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Εάν οι Τσίπρας-Καμμένος είχαν την ελάχιστη αίσθηση ευθύνης. Δεν είμαστε μία κανονική χώρα γιατί δεν έχουμε μία κανονική κυβέρνηση. Αντί όλοι μαζί να κοιτάξουμε πως θα απαντήσουμε στον εμβολισμό μας στα Ίμια έχουμε επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών».

«Δεν είστε μόνο επικίνδυνοι για την οικονομία αλλά για την ίδια τη δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κλίμα ακατάσχετης συνωμοσιολογίας που προωθεί τη χυδαιότητα στη θέση του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου».