Η (άστεγη) Υπουργός από τη Νέα Υόρκη - Free Sunday
Η (άστεγη) Υπουργός από τη Νέα Υόρκη

Η (άστεγη) Υπουργός από τη Νέα Υόρκη

 

Επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, για το ενοίκιο της στην Αθήνα, λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς δηλώνει ότι δεν διαθετει κατοικία στην Αθήνα, επειδή είναι κάτοικος Νέας Υόρκης.

Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, επισημαίνει ότι η κ.Αντωνοπούλου και η σύντροφος της υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι από τους πλουσιότερους πολιτικούς της Ελλάδας και στο τελευταίο πόθεν έσχες της έχει δηλώσει ετήσια εισοδήµατα 70.000 ευρώ, µετοχές περίπου 300.000 δολαρίων ΗΠΑ και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην J.P Morgan ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Παπαδημητρίου, φέρεται να ξεπερνούν τα δύο εκατ. ευρώ.

Τα τελευταία δυόµισι χρόνια, η κυρία Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ελληνικό ∆ηµόσιο ως επίδοµα ενοικίου για το διαµέρισµα στο οποίο διαµένει στο Κολωνάκι µε µια δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον Νοµό Αττικής, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που της δίνει το τρίτο μνημόνιο.

Η Νέα Δημοκρατία με σχόλιο του τομεάρχη Εργασίας κ. Θεόδωρου Καράογλου επεσήμανε πως “δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν τις πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων.