Συγνώμη ζήτησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μετά τις αντιδράσεις για τις ομοφοβικές δηλώσεις - Free Sunday
Συγνώμη ζήτησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μετά τις αντιδράσεις για τις ομοφοβικές δηλώσεις

Συγνώμη ζήτησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μετά τις αντιδράσεις για τις ομοφοβικές δηλώσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απάντηση που έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος για την ομοφυλοφιλία στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.

Στην ερώτηση της Σάσας Σταμάτη αν τον ενοχλεί που λόγω παλαιότερων δηλώσεων του για τους ομοφυλόφιλους τον έχουν πει ομοφοβικό, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εξήγησε τα δύο είδη ομοφυλόφιλων: «Πρώτον, δεν έχω πρόβλημα και έχω πάρα πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους. Δεν με ενδιαφέρει η συμπεριφορά η σεξουαλική του καθενός - είναι δικό του θέμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να μου αναγάγεις την ομοφυλοφιλία, σε παράδειγμα προς μίμηση. Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά: είναι ο επίκτητος και ο συγγενής, ο οποίος γεννιέται έτσι. Εκεί δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, έτσι γεννήθηκε. Τα οιστρογόνα του ήταν περισσότερα από τα ανδρογόνα. Γιατί λοιπόν να τα έχω μαζί του; Δεν είμαι ομοφοβικός».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέχεια περιέγραψε πώς η τηλεόραση προβάλει ως επιτυχημένους τους ομοφυλόφιλους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται παράδειγμα για τα παιδιά. «Στην τηλεόραση, η οποία μπαίνει στο σπίτι μέσα, όλα τα παραδείγματα, το 90%, που είναι επιτυχημένα είναι ομοφυλοφιλικά», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Όταν το παιδί βλέπει πως ανεβαίνει, ανεβαίνει… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια», είπε ο κ. Γιακουμάτος. 

Άμεση ήταν η αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε, τονίζοντας πως το κόμμα του δεν δέχεται κάθε είδους διάκριση.

«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης. 

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Γιακουμάτου, για τους ομοφυλόφιλους, ο ίδιος εξέδωσε πριν λίγο δελτίο τύπου που ζητά συγνώμη και δηλώνει ότι δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ του ομοφοβικός.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιακουμάτου έχει ως εξής:

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη συνέντευξή που παραχώρησα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ξεκαθαρίζω ότι:

Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα. Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου.

Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.

Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης.

Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».