Ο πνιγμένος από την διαπλοκή πιάνεται - Free Sunday
Ο πνιγμένος από την διαπλοκή πιάνεται

Ο πνιγμένος από την διαπλοκή πιάνεται

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα κατατεθεί σήμερα το 600 σελίδων τελικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ.
Όπως προκύπτει από τις κυβερνητικές διαρροές, η κυβέρνηση ξεχωρίζει από όλες τις υποθέσεις που απασχόλησαν την εξεταστική, το δάνειο της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», την πλειοψηφία των μετοχών του οποίου (60%) έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, και τα δάνεια με «αέρα», φράση που παραπέμπει σε σχετική αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη.
Όπως είναι γνωστό, ο κ.Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για δάνειο που εξυπηρετείται πλήρως αλλά κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην υπόθεση».

«Η υπόθεση της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά, αντιθέτως, τώρα αρχίζει», τονίζει η κυβερνητική πηγή.

Σε συνέντευξη του στη Free Sunday, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ.Μπαλωμενάκης κατέστησε σαφές ότι στοιχεία για προανακριτική δεν προκύπτουν:

"Είναι πολλές οι περιπτώσεις που καταγράφηκαν και έχουν περιγραφεί με στέρεο όσο και ακριβή τρόπο στο πόρισμα. Συνεπώς, αναγκαστικά για όσες έχουν ποινικό ενδιαφέρον, που είναι δεκάδες, επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη", είπε ο κ.Μπαλωμενάκης..

Ο πρόεδρος της επιτροπής έχει δηλώσει ότι από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυβερνητικοί κύκλοι λένε ότι θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στελεχών από τους τρεις πόλους της διαπλοκής (πολιτικά κόμματα -μέσα μαζικής ενημέρωσης -τράπεζες)