Μαξίμου: Έχει υλοποιηθεί 33-35% των συμφωνηθέντων - Free Sunday
Μαξίμου: Έχει υλοποιηθεί 33-35% των συμφωνηθέντων

Μαξίμου: Έχει υλοποιηθεί 33-35% των συμφωνηθέντων

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο ανέφερε ότι η Αθήνα παραδέχεται ότι τα 2/3 των προαπαιτούμενων δεν έχουν υλοποιηθεί, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του και πρόσθεταν σκωπτικά ότι το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι "θέμα ολίγων ημερών". 

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα "μεγάλα αγκάθια" καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά.

Οι ίδιες πηγές παραδεχόταν ότι "αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ' επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, "όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα". Και αυτό διότι "διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο". 

Από την κυβέρνηση τόνιζαν ότι η συμφωνία σ' αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες ενώ υπενθύμιζαν ότι πριν δυο μέρες, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει ότι "υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης".

Πηγές της κυβέρνησης, καταλήγοντας σημείωναν ότι, η "σαλαμοποίηση" των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της. Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "συγκοινωνούντα δοχεία". Και αυτό κάνει η κυβέρνηση, τόνιζαν από το Μέγαρο Μαξίμου.