Ο Τσίπρας απαντάει στην κρίση που δημιούργησε με σκανδαλολογία - Free Sunday
Ο Τσίπρας απαντάει στην κρίση που δημιούργησε με σκανδαλολογία

Ο Τσίπρας απαντάει στην κρίση που δημιούργησε με σκανδαλολογία

Με ανακύκλωση της σκανδαλολογίας, απάντησε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις έκτακτες συνθήκες που η κυβέρνηση του δημιουργεί στην χώρα και παρά το γεγονός ότι η Εξεταστική Επιτροπή, για το πόρισμα της οποίας έγινε η χθεσινή συζήτηση, απέβη άκαρπη.

Η συζήτηση διεξήχθη υπό το βαρύ κλίμα που διαμορφώνουν το παρατεταμένο τέλμα στη διαπραγμάτευση και η ολική επαναφορά των σεναρίων περί Grexit.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αποδοκιμάσει τα στελέχη του κόμματός του που άνοιξαν τη σχετική συζήτηση, ενώ, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, έδωσε σήμα υποχώρησης, αποφεύγοντας να επαναλάβει τη δέσμευση ότι δεν θα ψηφιστούν νέα μέτρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατόν.

Ολα αυτά εν μέσω πληροφοριών για υποχώρηση στο θέμα του αφορολογήτου.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έλαβε τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρά το ότι αρχικά είχε ζητήσει να τοποθετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη αξιολόγηση είχε θέσει ως «κόκκινη γραμμή» την άρνηση μείωσης του αφορολογήτου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο αίτημά του για εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διευκολύνει παιχνίδια με τους θεσμούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μποϊκοτάρει πιθανό δημοψήφισμα.