Αισιόδοξος αλλά όχι βέβαιος για τη συμφωνία δανειστών - Ελλάδας ο γερμανός υπ.Οικονομικών - Free Sunday
Αισιόδοξος αλλά όχι βέβαιος για τη συμφωνία δανειστών - Ελλάδας ο γερμανός υπ.Οικονομικών

Αισιόδοξος αλλά όχι βέβαιος για τη συμφωνία δανειστών - Ελλάδας ο γερμανός υπ.Οικονομικών

Τις βάσιμες ελπίδες του ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να «οδηγηθεί με καλό τρόπο στην λήξη του», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου n-tv, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι διαφορετική από ό,τι ήταν πριν από ένα-δυο χρόνια. Γι' αυτό μπορεί κανείς να ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα οδηγηθεί με καλό τρόπο στην λήξη του».Η εφημερίδα Rheinische Post με τον τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει σύντομα να σταθεί στα δικά της πόδια» αναφέρει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας «προετοιμάζουν το τέλος του τελευταίου προγράμματος στήριξης», αλλά και ότι «στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης βρίσκεται η περαιτέρω σχέση με την Ελλάδα».Η Ελλάδα θα πρέπει, σύμφωνα με την επιθυμία των πιστωτών της να απελευθερωθεί οριστικά από το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο.

«Βρισκόμαστε αρκετά κοντά σε ένα κοινό συμπέρασμα», δήλωσε, σύμφωνα με την RP, ο κ.Σολτς από την Ουάσιγκτον, διευκρινίζοντας όμως ότι η συμφωνία χρειάζεται χρόνο και δεν μπορεί να επιτευχθεί στο Ecofin που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στην Σόφια.Η λύση θα απαιτήσει «πολλές ακόμη εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Σολτς.Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση θα ήθελε το Ταμείο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με κεφάλαια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ.