Ο Μοσκοβισί δεν έρχεται ως εκπρόσωπος της Επιτροπής - Free Sunday
Ο Μοσκοβισί δεν έρχεται ως εκπρόσωπος της Επιτροπής

Ο Μοσκοβισί δεν έρχεται ως εκπρόσωπος της Επιτροπής

Εκτός θεσμικού πλαισίου των διεργασιών για την ολοκλήρωση της  δεύτερης αξιολόγησης  του ελληνικού προγράμματος έθεσε την επίσκεψη του Επίτροπου Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα οικονομίας Άννικα Μπράιντχαρτ, η οποία αποσύνδεσε τις επαφές του κ.Μοσκοισί από με την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην ελληνική πρωτεύουσα.. 

"Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται για μια γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σύντομα, έτσι ώστε να επιστρέψουν ανάπτυξη και επενδύσεις", είπε η κυρία .Μπράιντχαρτ και προσέθεσε ότι "υπάρχουν δύο επιλογές, «να οικοδομήσουμε πάνω στη πρόοδο ή να την υπονομεύσουμε» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως η εργασία με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζεται και δεν υπάρχει ημερομηνία επιστροφής των θεσμών ακόμα".

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως οι προσπάθειες συνεχίζονται πριν το Eurogroup, ο Πρόεδρος του οποίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους έτσι ώστε να βρεθεί κάποια μέση λύση που να ικανοποιεί πολιτικά όλες τις πλευρές.

 Εξετάζονται διαφορετικά σενάρια τη περίοδο αυτή, όπως το 1% μέτρα επί του ΑΕΠ τώρα και 1% μετά το 2019, όμως τίποτα δεν είναι τελικό και οι διεργασίες συνεχίζονται.  

Το πρόγραμμα του Επιτρόπου στην Αθήνα, περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επίσης την βράβευση του από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ.Μοσκοβισί είχε πει χθες ότι έρχεται στην Αθήνα "προκειμένου να βοηθήσει" στην εξεύρεση διεξόδου στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης".