O Σολτς διαβεβαιώνει τη γερμανική βουλή ότι οι ελληνικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν - Free Sunday
O Σολτς διαβεβαιώνει τη γερμανική βουλή ότι οι ελληνικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν

O Σολτς διαβεβαιώνει τη γερμανική βουλή ότι οι ελληνικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν

«Όλες οι συμφωνίες που έχουν ως τώρα συναφθεί να γίνουν σεβαστές και στο μέλλον», δεδομένου ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είπε ο Υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, στην ολομέλεια του Γερμανικου Ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, η οποία αύριο Παρασκευή, θα εξετάσει τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup για την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ποσά που μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και τον μελλοντικό του ρόλο, μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, ο κ.Σολτς επιβεβαίωσε τη συνέχεια της συμμετοχής του Ταμείου.

«Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την τεχνογνωσία που θα παράσχει το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο», είπε ο κ.Σολτς ο οποίος, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο οικονομικών ειδήσεων finanzen.net και αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που θα συνεχίσει να έχει παρά το ότι το ΔΝΤ δεν συμμετείχε στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Το ΔΝΤ έχει συνεισφέρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ δανειακής βοήθειας. Ακόμη όλοι είναι παρόντες και έτοιμοι να συνεισφέρουν. Γι´ αυτό είναι το ΔΝΤ εδώ», είπε.