Κυβερνητική παραδοχή για αποτυχία στα κόκκινα δάνεια - Free Sunday
Κυβερνητική παραδοχή για αποτυχία στα κόκκινα δάνεια

Κυβερνητική παραδοχή για αποτυχία στα κόκκινα δάνεια

Στην παραδοχή ότι το θέμα των κόκκινων δανείων δεν έχει αντιμετωπισθεί με επάρκεια, προχωρά σήμερα η κυβέρνηση με διαρροή στο ΑΠΕ κύκλων του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Το ζήτημα της διευθέτησης των κόκκινων δανείων παραμένει σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα μειώνουν τα κόκκινα δάνεια, ξεκινώντας από τα μεγάλα και ειδικότερα από τις κραυγαλέες υποθέσεις στρατηγικών κακοπληρωτών και όχι από πλειστηριασμούς της μικρής και μεσιαίας κατοικίας» ανέφεραν οι “κύκλοι”, δίνοντας το περίγραμμα των κυβερνητικών θέσεων.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, οι δανειστές τηρούν επιφυλακτική έως αρνητική στάση για την επέκταση του νόμου Κατσέλη που λήγει σε δύο μήνες, ενώ οιτράπεζες να διαμηνύουν «ξεχάστε το με τους σημερινούς όρους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν κατεβάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα προς πλειστηριασμό από τις 150.000 στις 100.000 ευρώ και είναι ζήτημα χρόνου ο πήχης να υποχωρήσει και κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctions.gr έχουν αναρτηθεί συνολικά 21.892 ακίνητα προς πλειστηριασμό, με την έναρξη του νέου κύματος να αφορά 786 που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Μέσα στο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν 28 πλειστηριασμοί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.