Μανιαδάκης: Δεν προσπάθησα να διαφύγω, με πίεζαν να «δώσω» πολιτικούς - Free Sunday
Μανιαδάκης: Δεν προσπάθησα να διαφύγω, με πίεζαν να «δώσω» πολιτικούς

Μανιαδάκης: Δεν προσπάθησα να διαφύγω, με πίεζαν να «δώσω» πολιτικούς

«Ποτέ δεν προσπάθησα να φύγω από τη χώρα» δήλωσε ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis κατέληξε κατηγορούμενος. «Έχω κάνει πάνω από 70 ταξίδια, σε γνώση των αρχών» είπε ο κ. Μανιαδάκης μιλώντας στον Ant1, προσθέτοντας ότι την Πέμπτη συναντήθηκε με την ίδια την εισαγγελέα και της είπε ότι θα μετακομίσει στο εξωτερικό.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, όταν μετέβη στο αεροδρόμιο, κρατήθηκε «με διάφορα προσχήματα από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 και τότε μου παρουσιάστηκε η απαγόρευση εξόδου», ενώ «οι αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές». «Πώς να διαφύγω από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ;» διερωτήθηκε.

Σημείωσε ακόμη πως ποτέ δεν έδωσε την αίσθηση ότι γνωρίζει για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων και παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων». Όπως υποστήριξε, η δουλειά του είναι η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων «για το ποιες είναι οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που δεν δικαιολογούνται και μετά αυτοί που εισηγήθηκαν τις υπερτιμολογήσεις θα πρέπει να τις αιτιολογήσουν».

«Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι του ζητήθηκε «πολλές φορές» να κατονομάσει πρόσωπα.

Ερωτηθείς γιατί χρειαζόταν προστασία ενώ δεν είχε κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Μανιαδάκης απάντησε: «Το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10 εκατ. χρέος, αυτό δεν χρειάζεται προστασία;... Ποτέ δεν υποσχέθηκα ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας».

Αναφορικά με τις κατηγορίες που του προσάπτονται, είπε ότι «αυτό το κατηγορητήριο λέει ότι εγώ συνεισέφερα σε μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και έχει σχέση με τον συμψηφισμό χρεών των φαρμακευτικών» και συμπλήρωσε ότι, «ένας από τους μάρτυρες, γένους θηλυκού, λέει στην κατάθεσή της ότι εγώ έχω λάβει 120.000 ευρώ από την Novartis, προκειμένου να υπερτιμολογήσω φάρμακα».

Πηγή: ΑΝΤ1