Η διάσκεψη των προέδρων απορρίπτει την ερμηνεία Καμμένου για τον κανονισμό της βουλής - Free Sunday
Η διάσκεψη των προέδρων απορρίπτει την ερμηνεία Καμμένου για τον κανονισμό της βουλής

Η διάσκεψη των προέδρων απορρίπτει την ερμηνεία Καμμένου για τον κανονισμό της βουλής

Δεκτή έκανε η Διάσκεψη των Προέδρων της βουλής τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για τους όρους υπό τους οποίους σχηματίζεται μια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αυτό σημαινει ότι εάν ο Πάνος Καμμένος διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, οι ΑΝΕΛ θα πάψουν να αποτελούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Θυμίζουμε ότι ήταν αρνητική η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα, θέτοντας τους ΑΝΕΛ ένα βήμα πριν από τη διάλυση.

Στην ουσία μέσω αυτής δίνεται αρνητική απάντηση στο ερώτημα αν η κοινοβουλευτική ομάδα η οποία συγκροτήθηκε όπως προβλέπει το άρθρο 15 παρ 1 του Κανονισμού της Βουλής και αριθμεί (στην περίπτωση διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου) πέντε μέλη, εξακολουθεί να αποτελεί σώμα κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο του ίδιου άρθρου, στην περίπτωση που ένα εξ αυτών των μελών προέρχεται από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα ή από ανεξάρτητους βουλευτές.