Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ομιλίες Τζανακόπουλου και Τσακαλώτου στη Μακεδονία - Free Sunday
Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ομιλίες Τζανακόπουλου και Τσακαλώτου στη Μακεδονία

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ομιλίες Τζανακόπουλου και Τσακαλώτου στη Μακεδονία

Προβληματισμό προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν στην χθεσινή ομιλία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Κατερίνη και η χαμηλή προσέλευση στην ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Καβάλα.

Ανάμεσα στους τρόπους αντίδρασης που χρησιμοποιήθηκαν ήταν και ο συλλήβδην χαρακτηρισμός, όσων αντιδρούν ως “φασισταριό”, τον οποίο χρησιμοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος το 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα», είπε ο κ.Γιαννούλης προλογίζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Η αφορμή δόθηκε όταν σε εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης στην Κατερίνη,

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αποδοκιμάστηκε από ομάδα πολιτών που βρέθηκε έξω από την εκδήλωση με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για τη διασφάλιση της πραγματοποίησης της εκδήλωσης.