Απολύσεις Αλβανών διπλωματών στην Αθήνα μετά από κλοπή διαβατηρίων - Free Sunday
Απολύσεις Αλβανών διπλωματών στην Αθήνα μετά από κλοπή διαβατηρίων

Απολύσεις Αλβανών διπλωματών στην Αθήνα μετά από κλοπή διαβατηρίων

Στην απόλυση της πρέσβειρας της Αλβανίας στην Αθήνα, Αντριάνα Χομμντάρι, και του γενικού προξένου της χώρας στα Γιάννενα, Πέρβιν Τσικούρια προχώρησε ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών, Γκεντ Τσάκα, μετά την κλοπή 100 διαβατηρίων από το αυτοκίνητο του τελευταίου, ενώ τα μετέφερε στην πρεσβεία στην Αθήνα.

Το θέμα προέκυψε όταν μία τσάντα με τα 300 διαβατήρια εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο λεωφορείου του ΚΤΕΛ στο τελωνείο στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στο σημείο εκλήθη ο πρόξενος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τα έγγραφα είναι νόμιμα και αφού εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο γινόταν η αποστολή τους από τα Τίρανα, ανέλαβε ο ίδιος να τα μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, που ήταν και ο τελικός προορισμός.

Ενώ το αυτοκίνητο του πρόξενου όμως βρισκόταν στην οδό Ασωμάτων, στο Θησείο, στο κέντρο της Αθήνας, αργά το βράδυ, στις 13 Φεβρουαρίου, άγνωστοι δράστες, έσπασαν το αυτοκίνητο και έκλεψαν τα 100 από τα 300 διαβατήρια.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών στα Τίρανα, η Χομπντάρι και ο Τσικούρια «εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία».