Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου παραιτούνται από βουλευτές - Free Sunday
Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου παραιτούνται από βουλευτές

Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου παραιτούνται από βουλευτές

Την πρόθεσή τους να παραδώσουν τις έδρες που κατέχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γνωστοποίησαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δύο μήνες πριν στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η τομεάρχης ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας για την άρση του ασυμβίβαστου, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε σε συνομιλητές του, πως «σεβόμενος την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες» έλαβε την απόφαση «να μην κάνει χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή».

Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -λίγο πριν τη ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή- η κ. Ασημακοπούλου τόνισε πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει η Κατερίνα Μάρκου που επίσης θα βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.