Νίκος Κωστόπουλος: Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών - Free Sunday
Νίκος Κωστόπουλος: Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών

Νίκος Κωστόπουλος: Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών

Ο Νίκος Κωστόπουλος, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης κυκλοφορούν ένα νέο βιβλίο-διάλογο με τίτλο «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών».
Στόχος του βιβλίου είναι να δώσει πειστικές απαντήσεις στο πώς η Ελλάδα στη Μετα-κρίση θα αποτελέσει την απάντηση στα αδιέξοδα της Ευρώπης και της Δύσης. Ή, έστω, με αφορμή την έκδοσή του, να ξεκινήσει ένας διάλογος για το πώς η Ελλάδα θα γίνει μέρος της ευρωπαϊκής λύσης και όχι –πάλι– ένα πρόβλημά της.
Με τη βοήθεια ειδικών, εξετάζονται ο θεσμός της οικογένειας, με έμφαση στην υπογεννητικότητα, η θεμελίωση ενός δημιουργικού πατριωτισμού και μετά η παιδεία ως το επόμενο κρίσιμο στάδιο ενηλικίωσης και επιμορφωτικής πορείας κάθε (ενεργού) πολίτη.
Στη συνέχεια διερευνάται η ανάγκη της αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης και πώς αυτή θα οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Επόμενος πυλώνας είναι η ανάπτυξη, μέσα από το πρίσμα των επενδύσεων και, ειδικότερα, τον τουρισμό, την τεχνολογία και την ενέργεια.
Τέλος, παρουσιάζεται η δυναμική της χώρας μέσα από το πλαίσιο των εξωτερικών σχέσεων, τη γεωπολιτική πραγματικότητα, τη θέση της Ελλάδας στο μεταίχμιο της Δύσης και της Ανατολής, τα πιθανά σενάρια και το μέλλον της Ελλάδας ως μέλους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Συμμετέχουν η Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Αθανάσιος Σ. Κυριαζής, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Κώστας Υφαντής, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παναγιώτης Παπασταµατίου, διευθυντής Ανάπτυξης και επικεφαλής του Χρηματοοικονομικού Τομέα του Ομίλου ENTEKA, η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, γενική γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ιδρυτής της SWOT|Hospitality Management Company, ενώ το βιβλίο προλογίζει η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 19:00 στο Μουσείο Γουλανδρή (Λεβίδου 13 & Όθωνος 100, Κηφισιά) με ομιλητές τους βουλευτές Β΄ Αθηνών και αντιπροέδρους της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.

kostopoulos book

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα-επιμελητή

Ο Νίκος Κωστόπουλος προέρχεται από τον χώρο των επιχειρήσεων, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως στέλεχος και σύμβουλος διοίκησης σε μικρομεσαίες και εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως Planet, ΔΕΗ και Dialect Technologies. Στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Planner - μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο υπουργείο Εσωτερικών, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Έχει τελειώσει τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα παρακολούθησε σπουδές Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Feruniversitaet Hagen της Γερμανίας. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Zurich Elite Business School στην Ελβετία και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση (ΜEG) από το Πανεπιστήμιο Neapolis στην Κύπρο και στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών και ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νοτίου Τομέα εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2014. Σήμερα είναι γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ.