Αυτοβούλως αποσύρθηκα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, λέει η Τόνια Μοροπουλου - Free Sunday
Αυτοβούλως αποσύρθηκα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, λέει η Τόνια Μοροπουλου

Αυτοβούλως αποσύρθηκα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, λέει η Τόνια Μοροπουλου

Την διευκρίνιση ότι δεν της ζητήθηκε να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά το έκανε με δική της απόφαση, έδωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 η Τώνια Μοροπούλου, η οποία παραιτήθηκε μετά από τις καταγγελίες ότι εισέπραττε τη σύνταξη του πατέρα της, ενώ δεν δικαιούνταν.Η κυρία Μοροπούλου είπε οτι δέχεται «πόλεμο λάσπης» και προσέθεσε ότι «η λάσπη βρίσκεται στο ότι ενώ έδωσα όλα τα γεγονότα σχετικά με τη σύνταξη του πατέρα μου για την οποία βρίσκομαι σε διαδικασία διευθέτησης με το δημόσιο υπήρξε μια παραφθορά ότι κάπου εξαπάτησα ή κορόΐδεψα και αυτή η συνέχιση της λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είναι προφανές ότι έχει να κάνει με την πολιτική επιλογή μου να βρεθώ στο πλευρό του Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι στο χώρο αυτό και είναι ένας πόλεμος που προσπαθεί να σπιλώσει το έργο μου με αήθη τρόπο από αυτούς που ενορχηστρώνουν την επίθεση».

Σε ότι αφορά στη σύνταξη του πατέρα της η κυρία Μοροπούλου είπε ότι «νομίμως έπαιρνα τη σύνταξη, σε κάποιο σημείο άλλαξε ο νόμος, τα κριτήρια είχαν να κάνουν με το εισόδημα, εγώ κατέθετα τις φορολογικές δηλώσεις, το ταμείο που προφανώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει τη σωστή στιγμή και όταν το θέμα έπρεπε να διευθετηθεί προσέφυγα στη δικαιοσύνη για να δω τι ποσό οφείλω».«Βεβαίως θα πληρώσω ό,τι επιδικαστεί» υπογράμμισε η κυρία Μοροπούλου προσθέτοντας ότι «η συνέχιση της λάσπης μετά από μια τόσο ξεκάθαρη εξήγηση πιστεύω ότι θα έβλαπτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Διευκρινίζοντας για άλλη μια φορά γιατί προσέφυγε στη Δικαιοσύνη είπε ότι το έκανε «για να οριστεί το πραγματικό ποσό που οφείλω γιατί το κράτος με φορολογούσε, εγώ έχω επιστρέψει ένα μέρος μέσω της φορολογίας και γι΄αυτό ζήτησα τη βοήθεια της Δικαιοσύνης».Σύμφωνα με την ίδια «το δικόγραφο ήταν στα χέρια της ΝΔ, γνώριζαν τη δικάσιμο, τα στοιχεία ήταν υπόψη τους γιατί η διαδρομή μου δεν επιτρέπει τίποτα πλην των πραγματικών δεδομένων».Υποστήριξε ακόμα ότι «δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας».Επέμεινε, δε, ότι «βεβαίως δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά συνέχιζε ο πόλεμος λάσπης. Παρά την τοποθέτησή μου είχα συνέχεια στον πόλεμο. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έθετε θέμα ηθικού πλεονεκτήματος για να υποστηρίξει την αήθη πολιτική όσων ενορχήστρωσαν την επίθεση σε βάρος μου».

«Αυτή η υποβάθμιση της πολιτικής ζωής με πόλεμο λάσπης αποπροσανατολίζει την πολιτική μάχη από τα προβλήματα της κοινωνίας» συμπλήρωσε.«Είναι δική μου η επιλογή να μην αποτελέσω το επίκεντρο πολέμου λάσπης. Δεν δέχομαι να βλάψω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις εκλογές. Δεν παραιτούμα του αγώνα, και στη γενικότερη προσπάθεια για τη χώρα και τα Δωδεκάνησα. Προσβλέπω τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και θα αγωνιστώ γι' αυτό» κατέληξε η κυρία Μοροπούλου.

Η επιστολή παραίτησης της κυρίας Μοροπούλου:

«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της.

Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη  στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου.

Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».