Οριακές αλλαγές στις εισαγωγικές των ΑΕΙ για τα επόμενα δύο χρόνια - Free Sunday
Οριακές αλλαγές στις εισαγωγικές των ΑΕΙ για τα επόμενα δύο χρόνια

Οριακές αλλαγές στις εισαγωγικές των ΑΕΙ για τα επόμενα δύο χρόνια

Την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, ο βασικός κορμός του υπάρχοντος συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών έτσι ώστε να διατηρηθεί η ομαλότητα στα σχολεία, ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά. Θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη», είπε η κυρία Ζαχαράκη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, διευκρινίζοντας ότι εξετάζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής «να εφαρμοστεί και νωρίτερα».

«Αυτά θα πρέπει να είναι πάντα επ ωφελεία των παιδιών για να μην δημιουργούμε καταστάσεις έκπληξης σε ένα σύστημα στο οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει παθογένειες» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με περιφερειακές διευθύνσεις και δήμους ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν παντού σχολικές αίθουσες».

Για την αξιολόγηση διευκρίνισε ότι «θα ξεκινήσουμε στο επιπεδο της σχολικής μονάδας και θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας που θα φέρουμε τι σημαίνει αξιολόγηση. Την αξιολόγηση δεν τη συνδέουμε με κανενός είδους τιμωρία αλλά να εντοπιστούν αδυναμίες στη σχολική μονάδα και τον εκπαιδευτικό ώστε να μπορέσουμε με στήριξη να θεραπευτούν».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα βιβλία του Δημοτικού είναι στα σχολεία, τα βιβλία του Λυκείου θα είναι στο τέλος Ιουλίου ενώ για το θέμα των εκπαιδευτικών είπε ότι «γίνονται ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν κενά τον Σεπτέμβριο».