Στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Αρείου Πάγου - Free Sunday
Στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Τις ακροάσεις των υποψηφίων για την θέση του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όρισε η Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 22 Αυγούστου τα μέλη της διάσκεψης θα ακροαστούν τους νυν αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Γεώργιο Λέκκα, Πηνελόπη Ζωντανού, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, οι οποίοι έχουν προεπιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο , για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία κενώθηκε την 30η Ιουνίου 2019 με την συνταξιοδότηση του κ.Β.Πέππα.

Την επόμενη, Παρασκευη 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση των αντιεισαγγέλεων του Αρείου Πάγου: Δημητρίου Δασούλα, Βασιλείου Πλιώτα, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, 

Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτη Καραγιάννη, οι οποίοι έχουν προεπιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, για την πλήρωση της θέσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κενώθηκε την 30η Ιουνίου 2019 με τη συνταξιοδότηση της κ.Ξένης Δημητρίου.

Από τους υποψήφιους, η κυρία Ειρήνη Καλού είχε επιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο Τσίπρα για την θέση της προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, αλλά το προεδρικό διάταγμα, δεν υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λόγω προεκλογικής περιόδου.

Για τη θέση της εισαγγελέως, το διάταγμα για την οποία επίσης δεν υπεγράφη από τον κ.Παυλόπουλο για τους ίδιους λόγους, είχε επιλεγεί η κυρία Δημητρα Κοκοτίνη

Η Διάσκεψη των Προέδρων συγκαλείται για να εκφράσει τη γνώμη της