Το Υπουργικό Συμβούλιο επιλέγει την ηγεσία της δικαιοσύνης - Free Sunday
Το Υπουργικό Συμβούλιο επιλέγει την ηγεσία της δικαιοσύνης

Το Υπουργικό Συμβούλιο επιλέγει την ηγεσία της δικαιοσύνης

Η επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα γίνει σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ενώ θα συζητηθεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης και θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει -όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα- επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά από εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, για το οποίο θα γίνουν εισηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και τους Υπουργούς κ. Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκο Πιερρακάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε επιλογή νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, αφότου είχαν προκηρυχθεί βουλευτικές εκλογές, γεγονός που είχε πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επικύρωσε την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, αφού δεν υπέγραψε με τα σχετικά διατάγματα. Ετσι οι ανώτατες δικαστικοί Ειρήνη Καλού που είχε επιλεγεί για πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη που είχε επιλεγεί για εισαγγελέας δεν κατέλαβαν τις θέσεις.

Θα συζητηθεί, επίσης, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης και ρυθμίζονται άλλα κατεπείγοντα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Επίσης, θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.