Μέσα στη μονάδα ψάχνουν τον ύποπτο της κλοπής στη Λέρο - Έγινε σταδιακά δηλώνει η κυβέρνηση - Free Sunday
Μέσα στη μονάδα ψάχνουν τον ύποπτο της κλοπής  στη Λέρο - Έγινε σταδιακά δηλώνει η κυβέρνηση

Μέσα στη μονάδα ψάχνουν τον ύποπτο της κλοπής στη Λέρο - Έγινε σταδιακά δηλώνει η κυβέρνηση

Σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στην ΥΝΤΕΛ στη Λέρο, στρέφονται οι έρευνες, αναφορικά με την κλοπή βαρέως οπλισμού και πυρομαχικών από φυλασσόμενη στρατιωτική αποθήκη στη ναυτική βάση του νησιού, η οποία έχει σφραγιστεί για να γίνουν οι έρευνες.

«Η δουλειά στη Λέρο έγινε εκ των έσω. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει εμπλοκή συγκεκριμένου ατόμου και για το λόγο αυτό θα γίνει στοχευμένη σάρωση τηλεφώνων προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία και να δεθεί η υπόθεση», φέρεται να δήλωσε στο protothema.gr, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύπτεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.δήλωσε σήμερα ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη στη ναυτική βάση στη Λέρο έγινε σταδιακά, σε προγενέστερο χρόνο, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου απλώς διαπιστώθηκε η απώλεια των πυρομαχικών.

Θέλοντας να δώσει έμφαση στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση, το υπουργείο Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, την Αντιτρομοκρατική, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου σημείωσε ότι η σημερινή ηγεσία έφερε το θέμα στη δημοσιότητα και συμπλήρωσε ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την ανακάλυψη της αλήθειας και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα δύο αντιαρματικά, οι οπλοβομβίδες, οι χειροβομβίδες και οι σφαίρες να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών καθώς η υπόθεση θυμίζει την αρπαγή του οπλισμού από το στρατόπεδο του Συκουρίου της Λάρισας που πραγματοποίησε το 1989 η 17Ν.

Η τελευταία καταμέτρηση οπλισμού στη μονάδα, έγινε στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 , οι αστυνομικοί δεν έχουν εικόνα για τους εννέα μήνες αλλά μόνο για τους τρεις τελευταίους.Καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν όλοι όσοι υπηρετούν, υπηρέτησαν ή είχαν πρόσβαση στη συγκεκριμένη αποθήκη βαρέως οπλισμού.