Αρχές Οκτωβρίου αποφασίζει η βουλή για την προανακριτική - Free Sunday
Αρχές Οκτωβρίου αποφασίζει η βουλή για την προανακριτική

Αρχές Οκτωβρίου αποφασίζει η βουλή για την προανακριτική

Στις αρχές Οκτωβρίου μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το ταξίδι στις ΗΠΑ, αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η οποία θα κατατεθεί στο επόμενο διάστημα και θα υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός έχει απορρίψει το ενδεχόμενο διερεύνησης της πιθανής εμπλοκής του κ. Τσίπρα καθώς φέρεται να δηλώνει πως «εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δηλώνει πως επιθυμεί έρευνα και για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει διευκρινίσει εάν εγκρίνει την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Υπερ της περαιτέρω διερεύνησης είναι οι βουλευτές της πλειοψηφίας και του Κινήματος Αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί μετά από μυστική ψηφοφορία με ευρεία πλειοψηφία ενώ οι εργασίες της θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Αν τα μέλη της αποφασίσουν ότι έχουν αρμοδιότητα να ερευνήσουν την ουσία του φακέλου τότε θα πραγματοποιηθεί «παρέλαση» μαρτύρων με βασικότερους τους περίφημους «κουκουλοφόρους» αλλά και όσους δικαστικούς λειτουργούς πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στην υπόθεση.Στο τέλος θα υπάρξει και το σχετικό πόρισμα που αν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος τέλεσε ποινικά αδικήματα θα προτείνει την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι αν από τις εργασίες της επιτροπής προκύψει εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων τότε το ερευνητικό της πεδίο δεν αποκλείεται να διευρυνθεί.