Σήμερα η πρώτη μετεκλογική απεργία - Free Sunday
Σήμερα η πρώτη μετεκλογική απεργία

Σήμερα η πρώτη μετεκλογική απεργία

Με δύο συλλαλητήρια στις 10.30π.μ. στα Προπύλαια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και στις 11πμ στην πλατεία Κλαθμώνος από το ΕΚΑ, κορυφώνονται οι απεργιακές εκδηλώσεις εναντίον των ρυθμίσεων του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου για τα συνδικάτα.

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.Οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3) και στο τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, το μετρό άρχισε να λειτουργεί στις 9 το πρωί και θα λειτουργεί έως και τις 9 το βράδυ ενώ το τραμ λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν, όπως αναφέρουν, δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Απεργία προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ενώ η ενημέρωση θα σιγήσει 12.00-15.00 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου θα συνεχιστούν την Πέμπτη καθως ορισμένες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία καθώς και η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αποφάσισαν να απεργήσουν στις 25-9-2019.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Ορισμένες ομοσπονδίες προκήρυξαν απεργία για τις 2 Οκτωβρίου.