Κατατέθηκε η πρόταση για την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο - Free Sunday
Κατατέθηκε η πρόταση για την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Κατατέθηκε η πρόταση για την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τέσσερα αδικήματα που κατηγορείται ότι έχει τελέσει ο τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Την πρόταση υπογράφουν βουλευτές της ΝΔ και περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της πρόκλησης κακουργηματικών πράξεων δύο ηθικές αυτουργίες, αναφορικά με τα υπουργικά του καθήκοντα και την υποκίνηση για ψευδείς καταθέσεις.

Η πρόταση της ΝΔ στηρίζεται κυρίως στις καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρειου Πάγου και πρώην επόπτη των ερευνών για τη Novartis Ιωάννη Αγγελή και στις δύο καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και αφήνει το περιθώριο στα μέλη της υπό σύσταση επιτροπής να μην περιορίσουν την έρευνα τους μόνο για τις ενέργειες του κ.Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis αλλά να τις επεκτείνουν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις που ενδεχομένως έχει εμπλακεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάθεση της κυρίας Ράικου,το ενδεχόμενο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να επιστρέψει τον φάκελο στην τακτική δικαιοσύνη, έχει απομακρυνθεί.

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το επόμενο 10ημερο, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ ώστε έως τα μέσα Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι εργασίες της προανακριτικής.