H βουλή αποφασίζει για προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο - Free Sunday
H βουλή αποφασίζει για προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

H βουλή αποφασίζει για προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπήρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να ερευνηθεί η σκευωρία της Novartis αλλά και για μεθοδευμένες παρεμβάσεις σε άλλες κρίσιμες δικαστικές αποφάσεις, εξετάζει σήμερα η βουλή.

Η πρόταση ζητά την έρευνα του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την τέλεση τεσσάρων αδικημάτων και συγκεκριμένα ηθική αυτουργία στα αδικήματα κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ψευδορκίας και πρόκληση - προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, και η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα στις 17:00 στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναμένεται να παρέμβει για να αντικρούσει τις καταγγελίες στο τέλος της διαδικασίας.

Εισηγητής από την πλευρά της ΝΔ είναι ο κ. Θανάσης Πλεύρης ενώ από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Από την πλειοψηφία θα τοποθετηθούν πέντε βουλευτές, η κυρία Ζωή Ράπτη, και οι κύριοι Γιάννης Μπούγας, Σταύρος Κελέτσης, Γιώργος Κότσιρας και Νίκος Υψηλάντης ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο κ. Σπήλιος Λιβανός.

Η πρόταση για προανακριτική θα στηριχθεί και από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, και της Ελληνικής Λύσης, το ΚΚΕ πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία ενώ προς το «παρών» προσανατολίζεται το ΜεΡΑ25 επισημαίνοντας ότι η Βουλή πρέπει να είναι νομοθετικό και όχι δικαστικό όργανο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσει την πρόταση.

Σε μια συμβολική κίνηση τα υπουργικά έδρανα θα είναι άδεια κατά την συζήτηση και οι υπουργοί θα παρακολουθούν την διαδικασία από τις θέσεις βουλευτών.