Ν. Παππάς: Κεντρική επιλογή για τον κ. Μητσοτάκη η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης - Free Sunday
Ν. Παππάς: Κεντρική επιλογή για τον κ. Μητσοτάκη η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Ν. Παππάς: Κεντρική επιλογή για τον κ. Μητσοτάκη η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Για επιβεβαίωση των προβλέψεων του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το πόρισμα της επιτροπής για τις επικουρικές.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Στον τζόγο οι επικουρικές του μέλλοντος» η εφημερίδα αναφέρει πως το πόρισμα προβλέπει «ιδιωτική υποχρεωτικά σύνταξη για όλους τους νέους εργαζόμενους από το 2021» και πως οι εισφορές θα πηγαίνουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές και εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων.

«Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης είναι κεντρική επιλογή για τον κ. Μητσοτάκη» σχολίασε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως «η Ν.Δ. θέλει τα ασφαλιστικά ταμεία να στηρίξουν ελάχιστες ασφαλιστικές εταιρείες ώστε αυτές να θησαυρίσουν, γεμίζοντας την κοινωνία με ανασφάλεια».

«Αντίθετα σε αυτή την πολιτική πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους ώστε η δημόσια περιουσία να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ασφάλεια και τη σιγουριά για τους δικαιούχους» πρόσθεσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «οι κοινές μας αποταμιεύσεις δεν είναι καύσιμο για πλουτισμό των λίγων» αλλά «το κοινωνικό συμβόλαιο που εγγυάται την προστασία και την περίθαλψη για όλους και όχι μόνο για όσους μπορούν να τις αγοράσουν».