Η ΕΕ αξιολογεί τη διάσκεψη του Βερολίνου και η Αθήνα παίρνει θέση - Free Sunday
Η ΕΕ αξιολογεί τη διάσκεψη του Βερολίνου και η Αθήνα παίρνει θέση

Η ΕΕ αξιολογεί τη διάσκεψη του Βερολίνου και η Αθήνα παίρνει θέση

Τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και την κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ (Sahel), στη Βολιβία και στη Βενεζουέλα θα εξετάσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλες

Κατά τη διάρκεια άτυπου γεύματος, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Δένδιας θα παρακαθήσει και στο πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Χθες κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα έλεγαν για τη Διάσκεψη του Βερολίνου ότι «είναι θετικό ότι επιβεβαίωσε την προσήλωση στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για το θέμα της Λιβύης. Είναι επίσης θετική η δέσμευση όλων των συμμετεχόντων για τήρηση του εμπάργκο όπλων».

«Η επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής πλευράς θα γίνει αύριο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης».