Στο Μαξίμου το ψήφισμα των συγκεντρώσεων για τη διαχείριση των προσφύγων στα νησιά - Free Sunday
Στο Μαξίμου το ψήφισμα των συγκεντρώσεων για τη διαχείριση των προσφύγων στα νησιά

Στο Μαξίμου το ψήφισμα των συγκεντρώσεων για τη διαχείριση των προσφύγων στα νησιά

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στις χθεσινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη, τη Χίο και το Βαθύ Σάμου επέδωσαν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.Στο ψήφισμα των κατοίκων των νησιών του Β. Αιγαίου, καταγράφεται η ανησυχία και η αγωνία τους, και τίθεται το αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε δομές με καλύτερες συνθήκες.

Το ψήφισμα έχει ως εξής

:Συγκεντρώσεως κατοίκων Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, Χίο , Βαθύ Σάμου στις 22.01.2020

Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα Νησιά μας να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένων ανθρώπων σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΕΥΡΩΠΗ:ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ & ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ.

ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΚΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Χθες, μετά τις συγκεντρώσεις, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, καθ.Μουτζούρης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση.« Δεν γίνεται να ερχόμαστε σε Κυβερνητικό κτήριο και να βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Η Κυβέρνηση οφείλει να ακούει τα αιτήματά μας. Αύριο θα πάμε στην Αθήνα να επιδώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Βουλή και το Υπουργείο Εσωτερικών το ψήφισμά μας. Δεν κάνουμε πίσω».