Novartis: Τη Δευτέρα η εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» - Free Sunday
Novartis: Τη Δευτέρα η εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη»
Eurokinissi

Novartis: Τη Δευτέρα η εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη»

Το πρωί της προσεχούς Δευτέρας θα συνεδριάσει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρτικής εξέτασης και στη συνέχεια, στις 4 το απόγευμα, θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ αντιπροσωπεία της επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

'Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο μάρτυρας παρουσιάσθηκε οικειοθελώς στο πλαίσιο του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί εις βάρος του, προκειμένου να καταθέσει.

Στην ενέργεια αυτή προχώρησε ο μάρτυρας αφού επικοινώνησε δύο φορές με το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής και ανέφερε στον προϊστάμενο ότι δεν κρύβεται από απείθεια και είναι διαθέσιμος να καταθέσει εφόσον τηρηθεί ο νόμος που τον καθιστά προστατευόμενο μάρτυρα και με την προϋπόθεση να προστατευθούν τα προσωπικά του στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σήμερα ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

ΑΠΕ-ΜΠΕ