Τα... διαφορετικά μηνύματα Τσίπρα, Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων - Free Sunday
Τα... διαφορετικά μηνύματα Τσίπρα, Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Τα... διαφορετικά μηνύματα Τσίπρα, Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το 2015, πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των προσφύγων και των εκτοπισμένων για το 2015 έφτασε τον αριθμό ρεκόρ των 65,3 εκατ. ανθρώπων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, εστίασε στην «ανακούφιση» που προσφέρει η Ελλάδα στους πρόσφυγες τον τελευταίο χρόνο. Όπως ανέφερε μέσω του λογαριασμού του πρωθυπουργού στο twitter, 

 Δύο ημέρες νωρίτερα, σε μία μάλλον αμήχανη για όσους την παρακολούθησαν στιγμή, ο πρωθυπουργός έδωσε γελώντας ως δώρο στον Μπαν Κι Μουν ένα σωσίβιο πρόσφυγα, με τον γ.γ. του ΟΗΕ να σημειώνει πως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εφόσον δεν γνωρίζει κολύμπι!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως στο προσφυγικό έχει φτάσει η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα στην στοχευμένη πολιτική, ενώ τόνισε και την αδυναμία της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει συνολικά το ζήτημα: «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ο νους μας δεν μπορεί, παρά να τρέχει στους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. […] «Πρόσωπα και ανθρώπινες ιστορίες που μάλλον κανένα βιβλίο Ιστορίας δεν θα καταγράψει. Την ίδια στιγμή, όμως, θα στοιχειώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο της διεθνούς κοινότητας, η οποία, παρά την πρόοδό της σε άλλα πεδία, δεν κατόρθωσε, ακόμα τουλάχιστον, να περιορίσει τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού δράματος».