Προκαταρκτική εξέταση για την συνομιλία Παππά-Μιωνή διέταξε ο εισαγγελέας - Free Sunday
Προκαταρκτική εξέταση για την συνομιλία Παππά-Μιωνή διέταξε ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική εξέταση για την συνομιλία Παππά-Μιωνή διέταξε ο εισαγγελέας

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν από τη συζήτηση του πρώην κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά – Σάμπι Μιωνή έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αντικείμενα έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ευ. Ιωαννίδης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όσα ακούγεται να λέει ο κ. Παππάς δεν είναι αντίστοιχα με όσα είχε καταθέσει στην προανακριτικής Βουλής!

Σε πρώτη φάση πάντως ο εισαγγελέας θα ελέγξει τη νομιμότητα του επίμαχου ηχητικού ντοκουμέντου, καθώς για τις δικαστικές αρχές είναι πολύ σημαντικό να διαπιστωθεί αν η επίμαχη συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και συγκεκριμένα αν έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία.Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εξεταστούν νομικά θέματα που προκύπτουν και τα οποία αφορούν, στον τόπο καταγραφής της συνομιλίας. Και αυτό καθώς η επίμαχη συνομιλία φέρεται να έγινε στην Κύπρο, κάτι που αν ισχύει η επίμαχη πράξη διέπεται από δίκαιο άλλης χώρας.

Τέλος, ο εισαγγελέας θα εξετάσει αν είναι νόμιμη η χρήση της επίμαχης συνομιλίας με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο σχετικό άρθρο 14 νόμου 4637/2019 που αφορά χρήση αποδεικτικού μέσου όταν καταγγέλλεται κακούργημα σχετικό με οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.