Υποχωρεί η ελκυστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία- Στις 18,2 μονάδες η διαφορά - Free Sunday
Υποχωρεί η ελκυστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία- Στις 18,2 μονάδες η διαφορά

Υποχωρεί η ελκυστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία- Στις 18,2 μονάδες η διαφορά

Προβάδισμα 18,2% εμφανίζεται να έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις τάσεις που καταγράφει η εταιρεία MRB το μήνα Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ εχει 40,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,9%, το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 6,6%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, η ΜέΡΑ 25 με 2,8% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 13,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 5,2%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 65,3% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15,3%.Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 6,6%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,2% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,5%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 43,4% απαντά η ΝΔ, το 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17,8% κανένα κόμμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 45,6% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι:

  • Ανεργία με 49,3%,
  • Μεταναστευτικό / Προσφυγικό / Οικονομικοί μετανάστες με 39,5%,
  • Υγεία / Περίθαλψη με 32,8%,
  • Οικονομική ανάπτυξη με 30,2% και
  • πανδημία COVID-19 με 29,9%.