Η Ελλάδα σε συνεργασία με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί, λέει η Σακελλαροπούλου - Free Sunday
Η Ελλάδα σε συνεργασία με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί, λέει η Σακελλαροπούλου

Η Ελλάδα σε συνεργασία με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί, λέει η Σακελλαροπούλου

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυραρχία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία σήμερα Τρίτη ενημέρωσε, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόσο για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο όσο και για τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για τον καθορισμό των ΑΟΖ.

«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις. Η πλευρά που έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση πρέπει να προχωρήσει και στην αποκλιμάκωση. Η κυβέρνηση με τη στάση της έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης των ελληνικών θέσεων και αποδοκιμασίας των τουρκικών θέσεων. Η Ελλάδα σε συνεργασία με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προσέθεσε ότι η Τουρκία «παραγνωρίζοντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου δυναμιτίζει την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με εμπρηστικές δηλώσεις και προκλητικές κινήσεις».

«Οι συμφωνίες αυτές αναδεικνύουν τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Μαζί με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν ξέρω αν άλλη χώρα έχει κάνει τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο», είχε πει κατά την ενημέρωση, ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον οποίο η προκλητικότητα της Τουρκίας «προσεγγίζει σημεία παραλογισμού».«Η Ελλάδα εκπέμπει σοβαρότητα και ανάγκη τήρησης της διεθνής νομιμότητας. Κρίμα που έχουμε γείτονα που δεν αντιμετωπίζει το θέμα με την ίδια άποψη» κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.