Στην Αθήνα ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσιας - Free Sunday
Στην Αθήνα ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσιας

Στην Αθήνα ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσιας

Επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οπως, έχει δηλώσει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, "στην Αθήνα ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών (της Ελλάδας Νίκο Δένδια), θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας (Κυριάκο Μητσοτάκη) και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, (Αλέξη Τσίπρα)", δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με κ. Ζαχάροβα, κατά την διάρκεια των επαφών με την ελληνική ηγεσία, "προβλέπεται να συζητηθούν οι τρόποι ενεργοποίησης του πολιτικού διαλόγου, η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη των πολιτιστικό-ανθρωπιστικών σχέσεων". "Επίσης προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο", συνέχισε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε επίσης ότι προγραμματίζεται η υπογραφή μνημονίου για την διοργάνωση Έτους Ιστορίας Ρωσία-Ελλάδα το 2021.