Έκκληση Κικίλια «να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη» - Σε ΜΕΘ παραμένει ο Πλακιωτάκης - Πρόστιμα στις Σέρρες - Free Sunday
Έκκληση Κικίλια «να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη» - Σε ΜΕΘ παραμένει ο Πλακιωτάκης  - Πρόστιμα στις Σέρρες

Έκκληση Κικίλια «να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη» - Σε ΜΕΘ παραμένει ο Πλακιωτάκης - Πρόστιμα στις Σέρρες

Έκκληση «να αντέξουν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, οι δομές» απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μετά από τη συνάντηση του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο κτίριο «Φάρος».

Κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με την περίοδο που διανύουμε να είναι κρίσιμη, όπως χαρακτηρίστηκε από τον κ. Κικίλια στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.Ο υπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη «να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη. Δεν είναι εύκολη διαδικασία», καθώς, όπως είπε, «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Πρέπει να αντέξουν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, οι δομές».

Στο θάλαμο αρνητικής πίεσης που βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένος, παραμένει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτακης, για ένατη ημέρα. Η οξυγόνωσή του ρυθμίστηκε και το περασμένο Σαββατοκύριακο όλα έδειχναν ότι θα μεταφερόταν σε δωμάτιο αφού είχε πέσει και ο πυρετός.Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυρετός επανήλθε και του χορηγείται αντιβίωση για να πέσει στα φυσιολογικά επίπεδα η θερμοκρασία του προκειμένου να του χορηγηθεί η νέα θεραπευτική αγωγή.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας ταλαιπωρείται από τον εδώ και 16 ημέρες από την προπερασμένη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, όταν και βγήκε θετικό το τεστ που είχε κάνει. Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου είχε εισαχθεί σε μονάδα αυξημένης φροντίδας αφού ήταν εμπύρετος επί πέντε ημέρες.

Την 1η Δεκεμβρίου, στις 3 τα ξημερώματα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο πυρετός του υπουργού δεν έπεφτε και ότι είχε μειωμένη οξυγόνωση, ενώ δεν τον κάλυπτε το μηχάνημα οξυγόνου του δωματίου νοσηλείας και απφάσισαν την εισαγωγή του σε ΜΕΘ.

Σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Σιδηρόκαστρο Σερρών ο οποίος συνελήφθη επειδή παραβίασε τα μέτρα περιορισμού για τη διασπορά του κορωνοϊού επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στους θαμώνες 300 ευρώ, στον καθένα.

Σε έλεγχο που έγινε στο κατάστημα το οποίο λειτουργούσε ως «take away» διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν στο εσωτερικό του δύο πελάτες.