Η ασφάλεια των ΑΕΙ στο Υπουργικό Συμβούλιο - Free Sunday
Η ασφάλεια των ΑΕΙ στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η ασφάλεια των ΑΕΙ στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα ΑΕΙ, παρουσιάζουν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η κυρία Κεραμέως θα παρουσιάσει και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ ενώ τα άλλα θέματα της συνεδρίασης είναι:

Παρουσίαση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, νομοσχεδίου για τη μετατροπή ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, β) Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και γ) Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.

Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την αποτίμηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και την εφαρμογή των αρχών της καλής νομοθέτησης.

Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό 'Ακη Σκέρτσο, σχετικά με την έγκριση του ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής 2021.

Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, για την προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τη θέση αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Εισήγηση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής συντονισμού και διαχείρισης εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για την παράταση ισχύος της υπ' αρ. 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς διορισμούς και προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Ο πρωθυπουργός το βράδυ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου το πρωί της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου, να επισκεφθεί νοσοκομεία και δομές της Κεντρικής Μακεδονίας.