Δικογραφία κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για παράβαση του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις - Free Sunday
Δικογραφία κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για παράβαση του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις

Δικογραφία κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για παράβαση του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις

Δικογραφία σχηματίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. για τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τους υπεύθυνους είχαν παραβιαστεί οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά και του νόμου περί συνωστισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος πολίτης για τον οποίον η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός.

Επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Υποστηρίζουν ότι δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί και υπεύθυνοι οργανωτές ενώ είχε παραβιαστεί και ο νόμος για τη συγκέντρωση 100 ατόμων.
Όπως δημοσιεύουν Τα Νέα, η δικογραφία αφορά στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Τότε παρά το γεγονός πως ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι έμαθε για την δίωξη σε βάρος του, από τον Τύπο και επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτόν τον νόμο.»

Περιγράφοντας το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου ο κ. Γιαννάκος είπε ήταν περίπου 100 με 150 άτομα τα οποία έκλεισαν την οδό Αριστοτέλους.

«Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη».

Όπως είπε η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τον νέο νόμο στο υγειονομικό προσωπικό και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει γιατί «ακόμα και σε συνδικαλιστικά στελέχη στη βόρεια Ελλάδα που αναδεικνύουν προβλήματα και παθογένειες στην διαχείριση της πανδημίας στα νοσοκομεία, όπως είναι στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις».Κλείνοντας ο κ. Γιαννακός δήλωσε πως «εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πορείες χωρίς να τις διαπραγματευόμαστε με την Αστυνομία».Τα Νέα υπενθυμίζουν πως δικογραφία είχε σχηματιστεί και τον Μάιο του 2018 από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛΑΣ για σοβαρά επεισόδια σε τρία συμβολαιογραφεία που συμμετείχαν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου σε βάρος έξι συνολικά ατόμων, μεταξύ των οποίων και του τότε επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ωστόσο, η δικογραφία εκείνη αφορούσε αυτοκόλλητα που κολλούσαν οι συγκεντρωμένοι σε λεωφορεία των ΜΑΤ αλλά και γιατί υπήρξαν αναφορές για «εισβολή στα συμβολαιογραφεία».

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την παρέμβαση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συγκρουστούν. Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τότε, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

 

Η δικογραφία μόλις ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία.