Ο πέλεκυς του ΕΝΦΙΑ απειλεί τους οργανισμούς πρόνοιας - Free Sunday
Ο πέλεκυς του ΕΝΦΙΑ απειλεί τους οργανισμούς πρόνοιας

Ο πέλεκυς του ΕΝΦΙΑ απειλεί τους οργανισμούς πρόνοιας

Να… αποκεφαλίσει τους εναπομείναντες οργανισμούς που επιτελούν προνοιακό έργο υποκαθιστώντας την πολιτεία, και μάλιστα χωρίς να λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις, απειλεί ο πέλεκυς του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος πέφτει βαρύς κι ασήκωτος πάνω στο Χαμόγελο του Παιδιού, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας και στο Άσυλο Ανιάτων.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, που στηρίζεται αποκλειστικά από τους Έλληνες πολίτες, κλήθηκε να πληρώσει το παράλογο ποσό των 70.335,24 ευρώ, σύμφωνα με το ραβασάκι που του έστειλε η εφορία. Πρόκειται για έναν δυσβάσταχτο φόρο που αν δεν υπήρχε, το «Χαμόγελο» θα μπορούσε να στηρίξει ετησίως 30.000 περισσότερα παιδιά. Το ποσό κατέβαλε τελικά για το Χαμόγελο του Παιδιού ένας επιχειρηματίας από την Σαντορίνη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας καλούνται να καταβάλουν 95.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ποσό που θα μπορούσε να στηρίξει άλλα 500 παιδιά.

Τέλος, το Άσυλο Ανιάτων, που φιλοξενεί 180 ηλικιωμένους οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, πρέπει να καταβάλει το δυσθεώρητο ποσό των 973.682,25 ευρώ, με κίνδυνο να μην μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του.