Στο κέντρο της Αθήνας η πρώτη δομή που ομορφαίνει την ζωή των γυναικών με καρκίνο - Free Sunday
Στο κέντρο της Αθήνας η πρώτη δομή που ομορφαίνει την ζωή των γυναικών με καρκίνο

Στο κέντρο της Αθήνας η πρώτη δομή που ομορφαίνει την ζωή των γυναικών με καρκίνο

Στην οδο Ρηγίλλης, στον αριθμο 10, εδω και λιγο καιρο, ενα μοναδικο στο ειδος του ΣΠΙΤΙ εχει ανοιξει την πορτα του, προσφεροντας μια όαση ηρεμίας, περιποίησης κι αποκαταστασης στις γυναικες με καρκινο του μαστου και γυναικολογικό καρκινο.

Προκειται για το ΣΠΙΤΙ της οργάνωσης ΜΑΝΑ που ηδη προσφερει τις υπηρεσιες του σε 3 γυναικες οι οποιες δινουν μάχη για τη ζωη τους κι εχει τη δυνατοτητα να καλυπτει 100 γυναικες με καρκινο το μήνα. Η ιδεα ξεκινησε απο την ιδιωτική πρωτοβουλια μιας δυνατής γυναικας πιυ βίωσε η ιδια τον καρκινο, έχασε απο καρκινο τον γιο της, αλλα με τον ανδρα της και τις 2 κόρες της στο πλευρο της βρηκε τη δυναμη να σταθει στα ποδια της.

Βρηκε τη δυναμη να δημιουργήσει ενα καταφυγιο για τις γυναικες της διπλανής πόρτας που δινουν τετοιες μάχες. Οπως εξηγει η ιατρικη διευθύντρια της οργάνωσης ΜΑΝΑ Ιζόλδη Χατζηγιάννη, το ΣΠΙΤΙ προσφερει ψυχική και διατροφολογικη υποστηριξη, φροντιδες ομορφιας, αποκατασταση μαλλιών, γιόγκα, πιλατες και οτι χρειαζεται μια ασθενης με καρκινο για να ανασυντάξει τις δυναμεις της ωστε να βγει νικήτρια στην μάχη της. Τετοιες υπηρεσιες στο εξωτερικο παρέχονται μονο μεσα στα νοσοκομεια που κουραρουν ογκολογικους ασθενεις.

Στην Ελλάδα το ΣΠΙΤΙ ειναι μοναδικο στο ειδος του και προσφερει θεραπειες σε ενα ζεστο εξωνοσοκομειακή χωρο που εκτείνεται σε 3 ορόφους ενος υπέροχου νεοκλασικού κτιρίου. Το κτιριο αποτελει κόσμημα για την πολη και τωρα το ΣΠΙΤΙ που στεγάζεται εκει θα αποτελέσει βάλσαμο για τις γυναικες πιυ ζουν αναμεσα μας δινοντας καθημερινα τη μάχη της επιβιωσης απεναντι στο μεγαλο "Κ"...