Εκστρατεία για την καταπολέμηση της υπέρτασης - Free Sunday
Εκστρατεία για την καταπολέμηση της υπέρτασης

Εκστρατεία για την καταπολέμηση της υπέρτασης

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην καταπολέμηση της υπέρτασης η Servier ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τη «σιωπηρή νόσο» σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης (ISH). Για όλο τον μήνα Μάιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier οργανώνει μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να κατανοήσει το κοινό τη σημασία του ελέγχου της αρτηριακής πίεσης για την υγεία.

Η νέα διεθνής εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Because I Say So» είναι βασισμένη στην ενθάρρυνση των νέων ενηλίκων να παρακινήσουν τους γονείς τους και τους αγαπημένους τους να ελέγχουν την αρτηριακή τους πίεση.

Ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης επιτρέπει στους ηλικιωμένους να έχουν ξεκάθαρη εικόνα της πίεσής τους και τους οδηγεί άμεσα στη σωστή διαχείρισή της, έτσι ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακού συμβάντος. Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιστρέψει αυτή η ύπουλη πάθηση στο προσκήνιο και να γίνει και πάλι αφορμή για συζήτηση μεταξύ των νέων, αλλά και των μεγάλων, έτσι ώστε η ζωή όλων μας να αλλάξει προς το καλύτερο. Η υπέρταση είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια πάσχοντες. Αποκαλείται «σιωπηρή νόσος» λόγω της έλλειψης συμπτωμάτων. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η περιφερική αγγειακή νόσος, αλλά και η νεφρική δυσλειτουργία. Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί εάν είναι αυξημένη ή σε φυσιολογικά επίπεδα.