Οδοιπορικό για την αξία του εμβολιασμού στους ενήλικες σε 19 δήμους - Free Sunday
Οδοιπορικό για την αξία του εμβολιασμού στους ενήλικες σε 19 δήμους
«Το παράδειγμα της επιδημικής έξαρσης της ιλαράς έδειξε πόσους κινδύνους αντιμετωπίζουμε όταν πέφτει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού». Παναγιώτης Γαργαλιάνος-Κακολύρης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων

Οδοιπορικό για την αξία του εμβολιασμού στους ενήλικες σε 19 δήμους

Σε μια εποχή που ο εμβολιασμός έχει μπει στο στόχαστρο, με ολέθρια αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία, όπως αυτά που συνέβησαν πρόσφατα με την ιλαρά, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ως Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων Πιστοποιημένο Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ξεκινά μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων για τη γρίπη, την πνευμονία και τον έρπητα ζωστήρα σε 19 δήμους της χώρας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: «Ο εμβολιασμός έχει πολλαπλά οφέλη για όλη την κοινωνία, τους υγιείς ανθρώπους και τους χρόνιους ασθενείς. Ενδεικτικά, ο εμβολιασμός για τη γρίπη μειώνει κατά 50% την εκδήλωση καρδιακών προσβολών, κατά 28% τους θανάτους στους διαβητικούς και κατά 24% την εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα». Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος-Κακολύρης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπογράμμισε το γεγονός ότι η χώρα μας υπολείπεται του καθορισμένου στόχου των διεθνών οργανισμών υγείας όσο και των ειδικών επιστημονικών εταιρειών αναφορικά με τους εμβολιασμούς.

Το οδοιπορικό ενημέρωσης θα σταθμεύσει σε 19 δήμους της Ελλάδας, με 11 από αυτούς να βρίσκονται στην Αττική (Άγ. Ανάργυροι, Άλιμος, Ηλιούπολη, Ηράκλειο, Ίλιον, Καλλιθέα, Κορυδαλλός, Μαρούσι, Π. Φάληρο, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα) και 8 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη (Αμπελόκηποι-Μενεμένη και Κορδελιό-Εύοσμος) και στην περιφέρεια (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Ιωάννινα, Γρεβενά και Κοζάνη).