Στο «Ερρίκος Ντυνάν» χτυπά η καρδιά της επιστημονικής πρωτοπορίας - Free Sunday
Στο «Ερρίκος Ντυνάν» χτυπά η καρδιά της επιστημονικής πρωτοπορίας

Στο «Ερρίκος Ντυνάν» χτυπά η καρδιά της επιστημονικής πρωτοπορίας

Νοσοκομείο της μεσαίας τάξης είναι το «Ερρίκος Ντυνάν», που λειτουργεί αναβαθμισμένο τεχνολογικά, στο κέντρο της Αθήνας, καταγράφοντας εντυπωσιακές επιστημονικές πρωτιές και προσφέροντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε πραγματικά ανταγωνιστικό κόστος. Στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» λειτουργεί το μοναδικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα Κέντρο για τη Γυναικεία Καρδιά, η οποία έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με την ανδρική και, όπως έχουν δείξει οι πρόσφατες έρευνες, δεν είναι καθόλου άτρωτη στις καρδιοπάθειες. Στην καρδιοχειρουργική κλινική του «Ερρίκος Ντυνάν» χειρουργεί και μεγαλουργεί ο πρωτοπόρος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, ο πρώτος Έλληνας γιατρός που στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις bypass εφάρμοσε την τεχνική «off pump», κατά την οποία αποφεύγεται η διακοπή της καρδιακής λειτουργίας και η εξωσωματική κυκλοφορία με ειδικό μηχάνημα. Με την πρωτοποριακή τεχνική που εφαρμόζει ο κ. Πράπας νεκρώνεται μόνο το σημείο της καρδιάς όπου πρόκειται να γίνει η επέμβαση κι έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για μετεγχειρητικές επιπλοκές, με τον ασθενή να επιστρέφει στο σπίτι του σε τέσσερις μόλις ημέρες. Η μικρότερης διάρκειας νοσηλεία μεταφράζεται σε μειωμένο κόστος για το κράτος και τον ιδιώτη και σε μειωμένο κίνδυνο των ασθενών για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Εξίσου εντυπωσιακά τα επιτεύγματα του νέου τμήματος επεμβατικής νευροακτινολογίας, όπου μια πρωτοποριακή επέμβαση στους ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια αφαιρεί τον θρόμβο και εκμηδενίζει την ανάγκη θεραπειών αποκατάστασης, με τους ασθενείς να επιστρέφουν λειτουργικοί στο σπίτι τους, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Γεράσιμος Τσιαπάρας.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός για την αναβάθμιση του νοσοκομείου κόστισε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ και εγκαινίασε τη νέα εποχή του «Ερρίκος Ντυνάν», με τα λειτουργικά του έξοδα να διαμορφώνονται σε 45 έως 48 εκατ. ευρώ ετησίως. Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του «Ντυνάν», Θεμιστοκλής Χαραμής, στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το νοσοκομείο μέσα στο 2018, μπόρεσε και κράτησε το επιστημονικό του προσωπικό, χάνοντας μόνο έναν γιατρό, παρά το σκληρό «φλερτ» που υπέστη το ανθρώπινο επιστημονικό του δυναμικό από τα άλλα ιδιωτικά νοσοκομεία. «Είμαστε και θα παραμείνουμε το νοσοκομείο της μεσαίας τάξης, με τη μεγαλύτερη μονάδα τεχνητού νεφρού στην Ελλάδα και με επιστημονικές πρωτοπορίες στην καρδιολογία, στην καρδιοχειρουργική, στην ορθοπαιδική και στη νεφρολογία, διατηρώντας σχεδόν μηδενική θνησιμότητα» καταλήγει ο πρόεδρος Γεράσιμος Τσιαπάρας, δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής του «Ντυνάν», καθώς στην τελική ευθεία «τρέχουν» οι εξελίξεις για την πώλησή του, με το Ίδρυμα Ωνάση να είναι ο πιθανός αγοραστής.