Τα ελληνικά γενόσημα, «φάρμακο» για την ανάκαμψη της οικονομίας - Free Sunday
Τα ελληνικά γενόσημα, «φάρμακο» για την ανάκαμψη της οικονομίας

Τα ελληνικά γενόσημα, «φάρμακο» για την ανάκαμψη της οικονομίας

«Διανύουμε την πρώτη μεταμνημονιακή χρονιά και η πολιτεία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι της προσφέρεται μία ευκαιρία να δημιουργήσει ένα σύγχρονο θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο με στόχο μία οικονομικά και εθνικά ανεξάρτητη Ελλάδα. Αυτό απαιτεί μια ισχυρή παραγωγική βάση με δυνατή ελληνική παραγωγή, δυνατές βιομηχανίες που καινοτομούν, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και εξάγουν».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει προσφέρει και έχει στηρίξει την εθνική οικονομία παρά το αντίξοο περιβάλλον. «Θέλουμε να μείνουμε και να επενδύσουμε εδώ, να παράγουμε για όλο τον κόσμο με έδρα την Ελλάδα.

Ζητάμε από την πολιτεία να κατανοήσει το μέγεθος του ζητήματος και να σταματήσει να δημιουργεί μια νέα γενιά υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Η διάλυση του παραγωγικού ιστού είναι μόνιμη, μη αναστρέψιμη, ενώ το clawback προσωρινό. Τα τεράστια χαράτσια στα οικονομικά φάρμακα δεν μπορούν να πληρωθούν.

Παράλληλα, απέτυχε η πολιτική γενοσήμων, που, παρά τις πολύ χαμηλές τιμές, δεν πήραν όγκο. Απαιτείται, λοιπόν, νέα φαρμακευτική πολιτική, με πιο δίκαιη τιμολόγηση και έλεγχο της συνταγογράφησης, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των οικονομικών φαρμάκων. Και όλα αυτά με ένα τριετές πλάνο συμφωνίας μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και της πολιτείας από το 2019» είπε ο κ. Τρύφων, καταλήγοντας πως το «φάρμακο» για τη θεραπεία από τις πληγές των μνημονίων είναι ελληνικό.