Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία! - Free Sunday
Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία!

Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το τουρνουά μπάσκετ της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» είναι μια πρωτοβουλία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενταγμένη στις δράσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά, με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, θέλει να αναδείξει τη σημαντική συμβολή της οικογένειας στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη και αυτή τη συμβολή την περικλείει στο μήνυμα «Οικογένεια και Διαβήτης».

Περισσότερα από 90 παιδιά έξι ομάδων πήραν μέρος στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Eurohoops Dome, συμμετείχαν σε skills challenges, ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι και έγιναν, μέσα από τη συμμετοχή τους, πρεσβευτές της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, περίπου 2.000 παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία της διατροφής και της άσκησης και γενικότερα για τα ευεργετικά οφέλη του υγιεινού τρόπου ζωής στην υγεία και τη διατήρησή της, καθώς και για τον σακχαρώδη διαβήτη και την πρόληψή του.

«Από την αρχή της προσπάθειάς μας αποφασίσαμε να κάνουμε πρωταγωνιστές τα παιδιά, γιατί πιστεύουμε πως η δική τους φωνή είναι η πιο δυνατή μέσα στην οικογένεια και γενικά στην κοινωνία» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους νεαρούς αθλητές: «Είμαι σίγουρος πως η συμμετοχή σας στη δράση μας θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια που κάνουμε να ευαισθητοποιηθεί το σύνολο της κοινωνίας γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη».

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ambassador της δράσης εκ μέρους του Eurohoops, τόνισε κατά την απονομή των μεταλλίων: «Σήμερα είστε όλοι νικητές, γιατί από τη συμμετοχή σας εδώ θα κρατήσετε κάτι σπουδαίο: ότι ο αθλητισμός και γενικότερα το παιχνίδι είναι η μεγαλύτερη πηγή υγείας. Είναι στο χέρι σας να υιοθετήσετε αυτό το μήνυμα και να το μεταδώσετε και στις οικογένειές σας».